Tuk

Recepty, kde je tuk

prazdny

Keksy do lisu

Koláče

Tieto keksy chutia ako kakaové venčeky alebo esíčka a sú u nás veľmi obľúbené.

prazdny

Cesnakové slimáčiky

Bezmäsité jedlá

Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.

prazdny

Šuhajdy z ľadových gaštanov

Dezerty

Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.

prazdny

Bažant po taliansky

Hlavné jedlá

Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Kapustu sparíme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

prazdny

Žĺtkové venčeky

Koláče

250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...

prazdny

Veľkonočný pletenec

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...

prazdny

Slaný baranček

Bravčové mäso

Údené mäso uvaríme a pokrájame na drobné kocky.

prazdny

Kokosový baranček

Koláče

Zmäknutý tuk, cukor a vajcia vyšľaháme do peny.

prazdny

Tvarohový baranček

Koláče

Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...

prazdny

Prekladaný kel s hubami

Bezmäsité jedlá

Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

prazdny

Pečené zemiaky s bylinkami

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Hríbové karbonátky

Hovädzie mäso

Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...

prazdny

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka

Hovädzie mäso

Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

prazdny

Zeleninové kuracie prsia s tofu

Kuracie mäso

Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

prazdny

Zemiaková placka plnená mäsom

Hlavné jedlá

Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Zbojnícka roláda

Hovädzie mäso

Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...

prazdny

Slovenský kotlíkový guláš

Hovädzie mäso

Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Hubový pilaf

Hlavné jedlá

Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.

prazdny

Dubákový tanier z Bordeaux

Hlavné jedlá

Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

prazdny

Dusené huby so syrom

Hlavné jedlá

Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...

prazdny

Pečené huby po indicky

Hlavné jedlá

Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké plátky. Poprášime mletým čiernym korením, bazalkou...

prazdny

Vyprážané huby s bylinkovou majonézou

Hlavné jedlá

Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...

prazdny

Cestoviny s hráškom

Cestoviny

Uvarené cestoviny zmiešame s hráškom a syrom. Osolíme a okoreníme

prazdny

Anglický rozbíf

Hovädzie mäso

Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

prazdny

Azu na tatársky spôsob

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

prazdny

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Bravčové mäso

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

prazdny

Diabolská zmes

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

prazdny

Poschodový rebarborový zákusok

Koláče

Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

prazdny

Kráľovské rezy

Dezerty

Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

prazdny

Jahodová bábovka

Koláče

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, ...

prazdny

Jahodový múčnik

Koláče

Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

prazdny

Rajčiaková polievka s kapustou

Bezmäsité jedlá

Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...