Recepty, kde je tuk
Hovädzia pečienka v rímskom hrnci
Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec
Extra šuhajdy
Vianoce si neviem predstaviť nielen bez stromčeka, ale najmä bez koláčikov. Konkrétne bez
dvoch základných...
Orechové venčeky - strojčekové pečivo
Zo všetkých prísad spracujeme cesto a necháme asi hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom cesto pretlačíme...
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Tento koláč je legenda, ktorú zrejme poznáte pod názvom "žĺtkové rezy". Pre mňa je
absolútnou...
Jablkový koláč s írskou whisky
Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a...
Plnené husacie prsia
Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do...
Kapustníčky
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...
Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme
a...
Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...
Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili
a...
Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso
pokrájame na plátky, vyklepeme
ich, osolíme a okoreníme.
Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...
Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme
domäkka a pokrájame na
4 rovnaké časti.
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme,
osolíme a zo všetkých strán
prudko opečieme na rozohriatom
tuku.
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát,
rozklepeme ho, potrieme
cesnakom rozotreným so
soľou, okoreníme, poukladáme
plátky šunky a...
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie
a bravčové mäso pokrájame
na kocky.
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...
Hovädzia pečienka v rímskom hrnci
Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec
Extra šuhajdy
Vianoce si neviem predstaviť nielen bez stromčeka, ale najmä bez koláčikov. Konkrétne bez dvoch základných...
Orechové venčeky - strojčekové pečivo
Zo všetkých prísad spracujeme cesto a necháme asi hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom cesto pretlačíme...
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Tento koláč je legenda, ktorú zrejme poznáte pod názvom "žĺtkové rezy". Pre mňa je absolútnou...
Jablkový koláč s írskou whisky
Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a...
Plnené husacie prsia
Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do...
Kapustníčky
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...
Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...
Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...
Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.
Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...
Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...