Perník s kokosovými kôpkami

janac - fotkajanac, 7. decembra 2009
Perník s kokosovými kôpkami
Foto: janac

Tento recept sa stal súčasťou nášho vianočného pečenia... Na fotografii som ho piekla v okrúhlej forme, ale recept je na Zobraziť celý popisTento recept sa stal súčasťou nášho vianočného pečenia... Na fotografii som ho piekla v okrúhlej forme, ale recept je na klasický obdĺžnikový plech...!!!

30 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

1 pohár
100 g
4 ks
4 PL
1,5 pohára
0,5 pohára
150 g
0,5 pohára
4 ks
1 ks
150 ml (alebo mlieko)
1 ČL
1 ČL (alebo prášok do pečiva)
3 PL
 (na plech)
 (na plech)




Postup

  1. 1

    Kokosové kôpky /použité suroviny 1. - 4./ a na posypanie kôpok a plech /14. - 16./ : Bielky vyšlaháme s cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokos a múku. Na vymastený a pomúčený plech dávame lyžicou kôpky asi 2 cm od seba. Každú kôpku posypeme mletou kávou. Na kávu určite nezabudnite!!! Bez nej to nie je ono...

  2. 2

    Perníkové cesto /suroviny 5. - 13./: Žĺtky vyšlaháme s cukrom do peny. Pridáme vajce, marmeládu a postupne olej. Dobre vyšlaháme. Nakoniec pridáme múku, perník. korenie, sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva. Ak je cesto husté, tak zriedime smotanou alebo mliekom.

  3. 3

    Cesto nalejeme na plech do medzier, ktoré nám vznikli medzi kôpkami. Vrch potom uhladíme stierkou, aby sa koláčik rovnomerne upiekol. Ja som vrch posypala mandlami, ale koláčik sa môže poliať po upečení čokoládou alebo iba pocukrovať.... Rozpis surovín je na klasický obdĺžnikový plech!!!!! Prajem dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

lubkabubka
Milá Janac, robila som koláčik včera, je veľmi chutný, zaujímavý, ten kokos tam robí svoje. Nemala som odvahu dať kávu, ale nabudúce vyskúšam. Určite som nerobila posledný krát. Chutil všetkým. Ďakujem za recept.
mata3636
v rozpise surovín chýba perníkové korenie a sóda bicarbona/prášok do pečiva
redakcia
@Mata3636 (28.3.2017 15:20)

Dakujeme za upozornenie, pokusime sa skontaktovat s autorkou receptu a poziadat o doplnenie mnozstiev chybajucich ingrediencii.
lubkabubka
@Mata3636 : v zozname surovín je uvedené korenie perníkové, ja som dala celý prášok do perníka (je tam perníkové korenie aj kypriaci prášok v jednom). Cesto som dala na veľký plech a pekne vykyslo. Pekný deň.
janac
Dobrý deň...pokiaľ použijete sodu bicarbonu, tak 1čl alebo 1 prášok do pečiva. Perníkového korenia dávam tiež 1 čl... pekný deň...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia