Zaprávané držky

redakcia - fotkaredakcia, 24. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
100 g
80 g
80 g
 štipka
 podľa chuti
1 strúčik
 štipka
150 g




Postup

  1. 1

    Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké. Potom držky vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z tuku a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vodou z držiek a povaríme na hustotu omáčky. Pridáme rozotrený cesnak, na tuku osmaženú papriku, majorán, čierne korenie a povaríme.

  3. 3

    Do hotovej omáčky pridáme na tenké rezance nakrájané držky, nasekané údené mäso a zelenú vňať. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu