Hrachová kaša

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
30 g
20 g
200 ml
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka. Horúci hrach prelisujeme.

  2. 2

    Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme prelisovaný hrach, cesnak rozotrený so soľou a majoránom.

  3. 3

    Krátko všetko povaríme a podávame k údenému mäsu alebo s cibuľkou osmaženou na tuku.

Diskusia k receptu

Vymazať
jody
Ja len podotýkam, že síce neviem prečo, ale naša rodina má radšej kašu zo zeleného hrachu, než zo žltého... Ktovie prečo?
Vymazať
jantulka
Hrachovú kašu vždy robím vtedy, keď mi ostane hovädzí alebo kurací vývar a tento použijem namiesto vody. Už som ju síce dlho nevarila, ale pripomenuli ste mi ju, tak sa budem snažiť čo najskôr ju uvariť.
Vymazať
nielaik
Prečo vymeniť vodu, do ktorej sme akúkoľvek strukovinu namočili? Aby sme to dobré, čo strukovina obsahuje a vyluhovalo sa, vyhodili? (Pred namočením strukovinu opláchneme.) Prelisovať a šupky vyhodiť?? Nelisovať, stratíme blahodarný vplyv strukoviny na čistenie čriev!!
Vymazať
marta23
Čítala som kdesi, že preto treba zliať prvú vodu zo všetkých strukovín, v ktorej boli namočené, lebo tá potom spôsobuje to povestné nadúvanie-vetry. A vetrov máme aj v prírode dosť, načo ešte aj v bruchu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia