Jablkový koláč s írskou whisky

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Jablkový koláč s írskou whisky
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

60 g
120 g
170 g
2 ks
1 kg
100 g
3 PL
500 g
4 cl
25 g
25 g
25 g




Postup

  1. 1

    Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a vložíme do okrúhlej formy. Jablka očistíme a nastrúhame na hrubé plátky. Pridáme cukor, škoricu, muškátový kvet, med. Uložíme na cesto.

  2. 2

    Na vrch rozmrvíme sladkú mrveničku pripravenú z cukru, masla a hrubej múky. Pečieme zhruba 30 minút na 180 stupňov Celzia. Po upečení a vychladení nakrájame na trojuholníky a potrieme vyšľahanou šľahačkou s medom a írskou whisky.

  3. 3

    Posypeme škoricou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia