Jablkový koláč s írskou whisky
Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor, tuk a vajce rozmiešame, pridáme múku a vytvoríme hladké cesto. Vyvaľkáme ho a vložíme do okrúhlej formy. Jablka očistíme a nastrúhame na hrubé plátky. Pridáme cukor, škoricu, muškátový kvet, med. Uložíme na cesto.
- 2
Na vrch rozmrvíme sladkú mrveničku pripravenú z cukru, masla a hrubej múky. Pečieme zhruba 30 minút na 180 stupňov Celzia. Po upečení a vychladení nakrájame na trojuholníky a potrieme vyšľahanou šľahačkou s medom a írskou whisky.
- 3
Posypeme škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu