Sójové sušienky pre celiatikov

666andelik - bez fotky666andelik, 15. decembra 2009

Názov týchto sušienok neznie chutne ani vianočne, ale rozhodla som sa dať ho na túto stránku, aby si aj ľudia chorí na celiakiu mohli Zobraziť celý popisNázov týchto sušienok neznie chutne ani vianočne, ale rozhodla som sa dať ho na túto stránku, aby si aj ľudia chorí na celiakiu mohli vychutnať počas vianočných sviatkov nejaké domáce koláčiky.

60 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
150 g
180 g
1 ks
1/2 balíčka
150 g
 podľa potreby
 štipka
 na posypanie dosky




Postup

  1. 1

    Sójovú múku a maizenu zmiešame s práškom do pečiva, pridáme tuk, cukor, vajce a podľa potreby mlieko a vypracujeme hladké, tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút na chladnom mieste odležať.

  2. 2

    Potom na maizenou posypanej doske vyvaľkáme plát s hrúbkou do pol cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na vymastený plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 200°C asi 10-15 minút.

Diskusia k receptu

sovka62
Výborne, pekne sa tu zbierajú tie recepty pre celiatikov. Všetci ľudia všetko vedia, ako hovorievala moja starká a aj preto je Varecha skvelá, recepty sa bez problémov dostanú k ľudom, ktorí to potrebujú.
ludka1
Som človek ktorý má celiakiu a vďačím všetkým prispievateľom receptov ktoré sú pre nás, a verte mi chutia aj mojim najbližším.
No fajn by bolo keby boli aj fotografie
forneta
niesom síce celiatik ale sóóóója... mnááám... miluem juuu...
celka
Som celiatik. Všetky recepty z tejto stránky vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia