Plnené husacie prsia

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
125 ml
1 ks
1 PL
1 KL
4 PL
125 ml
125 ml




Postup

  1. 1

    Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na tuku. Žemľu vyžmýkame, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Zmesou naplníme husacie prsia a previažeme ich niťou. Pečieme vo vhodnej nádobe uprostred rúry. Pri pečení častejšie poprepichujeme kožu, aby bola dobre chrumkavá. Občas polejeme bielym vínom. Z upečených pŕs odstránime niť a výpek povaríme na sporáku s kyslou smotanou.

  3. 3

    Miešame, kým omáčka trochu nezhustne. Osolíme a dochutíme čiernym korením. Podávame s dusenou červenou kapustou s jablkami alebo so zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia