4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na tuku. Žemľu vyžmýkame, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.
- 2
Zmesou naplníme husacie prsia a previažeme ich niťou. Pečieme vo vhodnej nádobe uprostred rúry. Pri pečení častejšie poprepichujeme kožu, aby bola dobre chrumkavá. Občas polejeme bielym vínom. Z upečených pŕs odstránime niť a výpek povaríme na sporáku s kyslou smotanou.
- 3
Miešame, kým omáčka trochu nezhustne. Osolíme a dochutíme čiernym korením. Podávame s dusenou červenou kapustou s jablkami alebo so zemiakovými kroketami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu