Kapusta na rumunský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
50 g
0,5 kg
4 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a prikryté dusíme asi pol hodiny.

  2. 2

    Medzitým hlávkovú kapustu pokrájame na rezance a zelenú papriku na kolieska, pridáme k podusenému mäsu, podlejeme horúcou vodou a prikryté pomaly dusíme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme na štvrtiny pokrájané olúpané rajčiaky, podľa potreby dosolíme a udusíme domäkka.

Diskusia k receptu

Vymazať
vybusna
presne tento recept som nasla v davnozabudnutej kucharke Recepty starej mamy z roku 1984. Naviac som dala palivu papriku a mlety koriander. Spociatku nas jedlo nejako zvlast neoslnilo, ale po *rozlezani* , cim sme ho viac jedli, tym nam viac a viac chutilo..






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia