Kysnutá haruľa

zemo - fotkazemo, 13. októbra 2009

Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene chutiť. Ak nie lepšie, tak aspoň podobne.

4 - 6
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
200 g
3 strúčiky
 KL
3 - 4 PL
125 ml
 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Z rozdrobených kvasníc, mlieka, múky a cukru pripravíme kvások a necháme vzísť.

  2. 2

    Medzitým nastrúhame surové zemiaky, pridáme uvarené prelisované alebo nastrúhané zemiaky, soľ utrenú s cesnakom, čierne mleté korenie, majoránku a vajce ušľahané do peny.

  3. 3

    Vmiešame kvások a nakoniec nadrobno nasekané mäso, oškvarky alebo slaninku. je to demkratická haruľa - dáme, čo doma máme. Chuť býva podobná, ale akoby zázračne v niečom iná.

  4. 4

    Pekáč silne vymažeme tuhým tukom, zmes do neho nalejeme, zakryjeme útierkou a v teple necháme vykysnúť.

  5. 5

    Vykysnuté cesto nebojácne na povrchu pomastíme a upečieme do zlatista. Odporúčam trúbu naladiť na 175 stupňov.

Diskusia k receptu

hefi
Ahoj Zemo, no môže to byť dobré, ale nie je to náročné na prípravu?
zemo
Prichádzajú dlhé jesenné noci, ktoré sa začínajú už cez deň. Ten čas treba nejako využiť. Je to také jedlo vhodné hlavne na voľnú sobotu. Inak do tých 120 minút somk zarátal všetko, kvasenie, strúhanie zemiakov, varenie zemiakov. Bo to ide síce robiť súčastne, ale ako som mal dať najavo, že je to prpľačka?:)
ancicka
Dnes som robila haruľu podľa teba.Dúfam,že sa neurazíš,ked si ju pridám k svojím rcp.aj preto,že som nafotila postup.Ja osobne snažím sa nepridávať recepty,take ktoré už sú.Trocha som ju vylepšíla.dakujem za rcp.