Orechové venčeky - strojčekové pečivo

oriestok - bez fotkyoriestok, 25. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
150 g
250 g
150 g
2 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Zo všetkých prísad spracujeme cesto a necháme asi hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom cesto pretlačíme mäsovým mlynčekom s nasadenou ozdobnou formičkou a formujeme do tvarov venčeka. Časť cesta môžeme prifarbiť lyžičkou kakaa a máme zasa iný druh pečiva.

  2. 2

    Poukladáme na slabo vymastený plech a v teplej rúre upečieme. Upečené venčeky posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Najlepšie je pečivo nechať asi týždeň odležať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia