Recepty, kde je tuk
Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...
Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili
a...
Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso
pokrájame na plátky, vyklepeme
ich, osolíme a okoreníme.
Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...
Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme
domäkka a pokrájame na
4 rovnaké časti.
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme,
osolíme a zo všetkých strán
prudko opečieme na rozohriatom
tuku.
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát,
rozklepeme ho, potrieme
cesnakom rozotreným so
soľou, okoreníme, poukladáme
plátky šunky a...
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie
a bravčové mäso pokrájame
na kocky.
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...
Dusené huby so syrom
Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...
Pečené huby po indicky
Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké plátky. Poprášime mletým čiernym korením, bazalkou...
Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...
Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme,
čistou utierkou osušíme
a odblaníme. Tukovú časť na
povrchu aj so spodnou blanou
niekoľkokrát narežeme,
osolíme,...
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme,
nakrájame na rezne, ktoré
naklepeme a nakrájame na
hrubšie rezance. Osolíme,
okoreníme a za...
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou
vodou a osušíme. Cesnak
nakrájame na malé prúžky
a prešpikujeme nimi mäso.
Osolíme a okoreníme...
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme
a pokrájame na tenké
rezance. Na hlbšej panvici
zohrejeme tuk a mäso
na ňom opražíme.
Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo
spracujeme spodné cesto
a dáme ho odležať do chladničky,
aby stuhlo.
Kráľovské rezy
Múku preosejeme, uprostred
urobíme jamku, do ktorej
rozdrobíme droždie, pridáme
cukor, trocha vlažného
mlieka a necháme
vykysnúť.
Jahodová bábovka
Žĺtky vymiešame s práškovým
a vanilkovým cukrom a tukom
na penu. Pridáme tvaroh,
mlieko, citrónovú šťavu, ...
Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od
žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme
tuhý sneh a žĺtky vymiešame
s cukrom. Pomaly pridávame
olej s...
Rajčiaková polievka s kapustou
Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...
Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné
rezance posypeme trochou
drvenej rasce, soli a prikryté
pokrievkou ich necháme niekoľko
minút dusiť na tuku...

Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.

Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...

Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...

Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...

Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...

Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.

Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...

Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.

Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

Dusené huby so syrom
Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...

Pečené huby po indicky
Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké plátky. Poprášime mletým čiernym korením, bazalkou...

Vyprážané huby s bylinkovou majonézou
Huby nasucho očistíme, pokrájame na 1, 5 cm hrubé plátky, vložíme do sita a opláchneme...

Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

Kráľovské rezy
Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

Jahodová bábovka
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, ...

Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

Rajčiaková polievka s kapustou
Do vriacej osolenej vody dáme variť na rezance pokrájanú kapustu aj s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia a...

Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...