Foto: pavelu
Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Rímsky hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme, okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku. Mäso vyberieme.
- 2
Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou. Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca.
- 3
Vložíme hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny (horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch na 180°C).
- 4
Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu