Hovädzia pečienka v rímskom hrnci

pavelu - bez fotkypavelu, 28. októbra 2009
Hovädzia pečienka v rímskom hrnci
Foto: pavelu

Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
200 g
200 g
200 g
200 g
1 zväzok
2 hrnčeky
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Rímsky hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme, okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku. Mäso vyberieme.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou. Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca.

  3. 3

    Vložíme hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny (horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch na 180°C).

  4. 4

    Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Diskusia k receptu

jarco
už sa na to dlho chystám, už si ten rímsky hrniec asi naozaj kúpim, samé chvály naň počujem
používateľ nemá avatar
mb
mb
raz som varil v rimskom hrnci, priznam sa, ze to bolo len pecene kura so zemiakmi, ale bolo tak uzasne, ze v momente bolo prec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia