Košíčky od babičky

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 28. októbra 2009
Košíčky od babičky
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
100 g
170 g
1 ks
1 ks
Plnka:
130 g
300 g
50 g
250 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, cukru, prášku do pečiva a tuku vypracujeme hladké cesto. Do košičkových foriem vkladáme vyrezané cesto. Upečieme.

  2. 2

    Plnka: cukor skaramelizujeme, pridáme smotanu, maslo a orechy. Vymiešame a necháme dobre vychladiť, potom vyšľaháme a krémom naplníme košíčky.

  3. 3

    Vrch prikryjeme druhým košíčkom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orieškom.

Diskusia k receptu

dora
no vyzerá to zaujímavo a tak inovatívne, ešte som taký recept nevidela. asi vyskúšam. ale asi ich treba aj skoro skonzumovať však? keďže tam je smotana. toto asi v predstihu k vianociam nemôžem pripraviť...
redakcia
V predstihu nie, radšej si to nechajte na koniec a skladujte určite v chladničke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia