Tráva citrónová

Tráva citrónová ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou
  • Jogurt s kivi pyré

    Jogurt s kivi pyré

    Ošúpeme kivi a zmiešame ich spolu s 2 lyžicami liči nápoja. Jogurt zmiešame s citrónovou trávou, zázvorom a zostávajúcim liči nápojom a zmes rozlejeme do 2 šálok alebo pohárov. Jogurt podávame s kivi pyré (rozmixované kivi)....

  • Mango smoothie

    Mango smoothie

    Banán a mango ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pár kúskov manga odložíme bokom na dekoráciu, neskôr ich napicháme na malé špajdle.

  • Kokosový krupicový puding

    Kokosový krupicový puding

    Predhrejeme rúru na 160 stupňov. S maslom vymastíme malý pekáč alebo viacero malých foriem. Zmiešame kokosové mlieko, guava nápoj, krupicu a cukor a dáme variť na nižšiu teplotu. Za stáleho miešania 5-7 minút varíme...

  • Banánovo-kokosový jogurt

    Banánovo-kokosový jogurt

    Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na plátky a zmiešame s jogurtom.

  • Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food. Odtiaľ mám tento recept s krkolomným menom, Hoi Laai Pat Nahm prik Pao.

  • Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky (fotorecept)

    Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky (fotorecept)

    Protože jíme zdravě, tak milujeme řízky a musí být smažené na sádle. Nevíme jak dlouho tu budeme a tak dokud to jde, tak se moc neomezujeme. No někdy máme úlet i na něco zdravějšího.

  • Čínska „sopľová“

    Čínska „sopľová“

    Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá...

  • Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)

    Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Hovädzia sviečková s kokosom

    Hovädzia sviečková s kokosom

    Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku nakrájame na malé kocky.

  • Satay s arašidovou omáčkou

    Satay s arašidovou omáčkou

    Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom...

  • Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“

    Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“

    Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.

  • Kokosový puding

    Kokosový puding

    Pudingové formy opláchneme studenou vodou. Kokosové mlieko a polovicu obyčajného mlieka povaríme v hrnci. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, kukuričným škrobom, zázvorom a citrónovou trávou.

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept)

    Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept)

    Veľmi chutný a jednoduchý obed alebo večera ;-P

  • Laksa

    Laksa

    Nakoľko sa jej hovorí aj polievka 100 surovín, tak je to len jedna z možností. Ak nezoženiete laksa pastu, tak si ju jednoducho vyrobte.

  • Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)

    Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)

    Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej rúre...

  • Zubáč s tvarohovými rezancami
  • Thajské kuracie červené karí

    Thajské kuracie červené karí

    Veľmi sme si obľúbili thajskú kuchyňu a preto ju aj pomerne často pripravujem. Toto je jeden z našich obľúbených receptov.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist