Kuracie špízy
Kuracie špízy

Satay s arašidovou omáčkou

shanshi - fotkaShan´shi, 1. októbra 2017. Komerčný recept.
Satay s arašidovou omáčkou
Foto: shanshi
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 ČL (chilli pasta)
0,5 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
4 PL
0,5
50 g
80 - 100 ml (alebo kurací vývar)
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom ohni 5 minút.

  2. 2

    Postupne pridáme trochu vody alebo kuracieho vývaru. Vznikne nám jemná zmes, ktorú rozmiešame v 2 lyžiciach arašidového oleja tak, aby nám vznikla hustá omáčka.

  3. 3

    Nakrájame kuracie prsia na asi 15 cm tenké prúžky a napicháme na špízy. Mäso natrieme omáčkou a pečieme/grilujeme na každej strane 3 - 4 minúty. Zvyšnú omáčku môžeme podávať k upečenému mäsu.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Ak máte málo času na prípravu, je možné použiť dopredu pripravenú Satay omáčku.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha