Satay s arašidovou omáčkou
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 ČL (chilli pasta) |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
4 PL |
|
0,5 |
|
50 g |
|
80 - 100 ml (alebo kurací vývar) |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom ohni 5 minút.
- 2
Postupne pridáme trochu vody alebo kuracieho vývaru. Vznikne nám jemná zmes, ktorú rozmiešame v 2 lyžiciach arašidového oleja tak, aby nám vznikla hustá omáčka.
- 3
Nakrájame kuracie prsia na asi 15 cm tenké prúžky a napicháme na špízy. Mäso natrieme omáčkou a pečieme/grilujeme na každej strane 3 - 4 minúty. Zvyšnú omáčku môžeme podávať k upečenému mäsu.
- 4
Shan'shi Tip: Ak máte málo času na prípravu, je možné použiť dopredu pripravenú Satay omáčku.
Tiež kuracie špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu