Hovädzia sviečková s kokosom
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku nakrájame na malé kocky.
- 2
Zmiešame dokopy 3 lyžice kokosového mlieka so zázvorom, koriandrom, citrónovou trávou, Sambal Oelek, cesnakom a cibuľou tak, aby vznikla pasta. Pastu krátko osmažíme, pridáme kúsky mäsa, červenú papriku a za stáleho miešania opekáme 5 minút. Nakoniec zmes zalejeme zostávajúcim kokosovým mliekom.
- 3
Na panvici za stáleho miešania opečieme strúhaný kokos a posypeme ním hovädzie mäso.
- 4
Shan'shi Tip: Ako prílohu je možné použiť ryžu alebo rezance a sviečkovú nakoniec posypať nasekaným koriandrom.
Tiež hovädzia sviečková:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Autor receptu nemôže za to, že ti to včera na rulete nepadalo. :-)