Kokosový krupicový puding
Foto: Shan´shi
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
100 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
60 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
25 g |
|
na ozdobu (bobuľové, mango, ananás...) |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 160 stupňov. S maslom vymastíme malý pekáč alebo viacero malých foriem. Zmiešame kokosové mlieko, guava nápoj, krupicu a cukor a dáme variť na nižšiu teplotu. Za stáleho miešania 5-7 minút varíme na kašu. Kašu dáme bokom a necháme vychladnúť.
- 2
Vajíčko rozbijeme a vaječný bielok oddelíme od žĺtka. Vaječný bielok vyšľaháme na sneh. Žĺtok zmiešame s citrónovou trávou a zázvorom a pridáme do vychladnutej zmesi krupice. Vyšľahaný sneh opatrne primiešame do zmesi.
- 3
Zmes nalejeme do pripravených foriem, posypeme sezamom a asi 30 minút pečieme v rúre na 160 stupňoch.
- 4
Ovocie nakrájame na malé kúsky. Vychladenú kokosovú zmes podávame ozdobenú ovocím.
- 5
Shan'shi Tip: Puding chutí dobre aj s ovocným pyré, mango pretlakom alebo jahodovým lekvárom...
Tiež puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
diky moc! ja to vôbec nepoznám a kôli 100ml nemienim behať krížom krážom po meste :D