Pošírovaný losos v citrónovej tráve a zázvore
Peter Semivan
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 17. júla 2019
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 17. júla 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Lososa nakrájame na štyri rovnaké časti, osolíme a okoreníme.
-
2
Do kastrólika dáme vodu, citrónovú trávu a očistený zázvor nakrájaný na malé kúsky. Varíme 10 minút, potom vložíme lososa a maslo, varíme 15 minút, vypneme a necháme stáť 2 minúty, potom lososa vyberieme.
-
3
Na tanieri lososa položíme na citrónovú trávu a doplníme omáčkou zo zázvoru, z posekanej petržlenovej vňate, uvarenej citrónovej trávy a zo smotany.
Diskusia k receptu