Hŕstková polievka
Hŕstková polievka

Hŕstková bylinková polievka fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017

Recept od Silvie Horeckej

10
porcií
15 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
3 väčšie ks
1 ks
1 ks
1 veľký ks
1 ks
5 PL
3 cm kúsok koreňa
2 ks
1 ČL
štipka
 (alebo čerstvá)
 (alebo podrvená v mažiari)
2 ks
3 - 4 l




Postup

  1. 1

    Z mletej rasce, horčicového semienka a sušeného koriandra vyrobíme v mažiari zmes.

    Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Nahý ovos (nemusí sa lúpať) namočíme na 3 - 4 hodiny do vody. Potom vodu zlejeme. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom pór a cibuľku nakrájanú na drobno.

    Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kurkumu, papriku a kvaku nakrájanú na kocky. Po minúte senovku, saturejku, 1 ČL zmesi so sušeným koriandrom, mrkvu nakrájanú na tenké polmesiačiky a galangal koreň. Krátko ešte restujeme. Pridáme oba druhy šošovice, ovos, bobkový list, citronovú trávu a zalejeme vodou. Varíme cca 40 - 50 minút, kým nie sú strukoviny mäkké a ovos tiež. Pred dovarením cca 5 - 8 minút vhodíme do polievky brokolicu rozdelenú na ružičky, čiernu rascu a na záver perillovú vňať.

    Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Brokolica sa nesmie rozvariť. Pred servírovaním z polievky vyberieme galangal, bobkový list a citrónovú trávu.

    Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

alena45
Vyzerá pekne tá polievka. Ale čím som staršia, tým menej výrazného korenia používam, skôr si užívam identickú chuť zeleniny. Ale ochutnala by som, čoby nie .
sashan
Niektoré uvedené korenie nepoznám,ani neviem,kde by som ho kúpila.Ale polievočka vyzerá úžasne,hneď by som sa nechala pozvať.
redakcia
@Sashan (12.11.2017 20:13)

Všetky použité prísady sa dajú kúpiť na Slovensku v špecializovaných obchodoch s koreninami, ázijských obchodoch alebo v obchodoch so "zdravými" potravinami. Určite vyskúšajte nové chute, spravia veľa a bežnú polievu zrazu pozdvihnú na úplne iný "level" :)