Recepty, kde je strúčik
Protichrípkový nápoj
Aspoň raz za týždeň si rozmixujem tento nápoj. Je trochu hustejší, ale mne chutí...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Pesto
Tento recept som našla v knihe "Italienisch gekocht" , je veľmi fajn, nemusíte pesto kupovať...
Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...
Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Jaternicová polievka s krvavničkou
Jaterničky a krvavničku vytlačíme z čreva a vidličkou roztlačíme. Na rozpustenej masti opražíme posekanú cibuľu, ...
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Syrové rizoto z pšena
Pšeno niekoľko krát sparíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme odkvapkané pšeno, cesnak a...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou...
Držková polievka s bielou fazuľou
Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....
Zelerová nátierka
Obielime stredne veľký zeler uvaríme ho do polomäkka (cca 10 min).
Penne all´Arrabbiata
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej...
Sójové mäso
vlastný recept. Často ho varím lebo mám velmi rada sóju namiesto mäsa. Varievam aj príbuzným ked...
Bruschetta s krabím mäsom
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom,...
Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...
Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...
Dusené bravčové mäso s mozočkom
Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nakrájame a na masti osmažíme doružova. Pridáme nakrájané...
Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Protichrípkový nápoj
Aspoň raz za týždeň si rozmixujem tento nápoj. Je trochu hustejší, ale mne chutí...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Pesto
Tento recept som našla v knihe "Italienisch gekocht" , je veľmi fajn, nemusíte pesto kupovať...
Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...
Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Jaternicová polievka s krvavničkou
Jaterničky a krvavničku vytlačíme z čreva a vidličkou roztlačíme. Na rozpustenej masti opražíme posekanú cibuľu, ...
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Syrové rizoto z pšena
Pšeno niekoľko krát sparíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme odkvapkané pšeno, cesnak a...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou...
Držková polievka s bielou fazuľou
Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....
Zelerová nátierka
Obielime stredne veľký zeler uvaríme ho do polomäkka (cca 10 min).
Penne all´Arrabbiata
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej...
Sójové mäso
vlastný recept. Často ho varím lebo mám velmi rada sóju namiesto mäsa. Varievam aj príbuzným ked...
Bruschetta s krabím mäsom
Do misy dáme krabie mäso, nasekanú pažítku, kôpor a čili. Potom pokvapkáme olivovým olejom,...
Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...
Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...
Dusené bravčové mäso s mozočkom
Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nakrájame a na masti osmažíme doružova. Pridáme nakrájané...
Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...