Pečený guláš fotorecept

tankaa - fotkatankaa, 27. júna 2010
Pečený guláš (fotorecept)
Foto: tankaa

Tento recept som našla niekde na internete a ja som si tam ešte pridala paradajky a papriku ktoré tam neboli.Je to veľmi rýchly guláš Zobraziť celý popisTento recept som našla niekde na internete a ja som si tam ešte pridala paradajky a papriku ktoré tam neboli.Je to veľmi rýchly guláš a nám veľmi chutí.

6
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 KL
3 KL
1 KL
3 ks
3 strúčik
1 ks
3 ks
2 ks
1 PL
1 l
3 PL




Postup

  1. 1

    Meso si nakrájame na malé kúsky ako na guláš

    Pečený guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si nakrájame cibulu a pridáme aj s ostatnými surovinami do misky a premiesame

    Pečený guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme vodu a znovu zamiešame

    Pečený guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko to vylejeme na pekač a na vrch dáme alobal alebo druhý pekač a dáme to do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 80 minút bez miešania a otvárania,hotovo, všetko v postate na jednom hrnci a za pár minút ja to robievam priamo na pekaci a je to rýchlovka. My to máme radi s knedlou ale môže sa aj s chlebom.

    Pečený guláš (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@tankaa mám rada recepty v jednom hrnci aspoň nie je veľa riadu,vyskúšam :-)
evusik
@t ánka dobré, toto určite vyskúšam práve to tu čítam tomu môjmu a aj jemu sa to páči :-) lebo guláše varí on, tak mu to vytlačím a zavesím na chladničku nech nezabudne
tankaa
Určite sa Vam to bude lúbiť ,zatial každému komu som to dala tak to chválil a hlavne tá rychlost a takmer bez roboty, vyskúšala som takto aj iné varianty a boli super,miesto zeleniny som dala činsku mrazenú zmes miesto gulašoveho korenia zmes na činu a nedala som sladku papriku a ostatne tak isto a len sa tak zaprašilo po rýchlej čine
zitar
robievam, len s tým rozdielom, že mäso nakrájam na také väčšie kocky, zmiešam so všetkými pochutinami, okrem vody a bujónu, ten nechám rozpustiť vo vode a zatiaľ mäso nechám postáť v chladničke. Potom bujón vylejem na mäso a dám do veľkej hlbokej misy z jenského skla a pečiem / dusím/? v rúre 1 a pol hodiny. Je to fantastické jedlo. A príloha akákoľvek, knedľa, cestovina, ryža, zemiaky, čo kto má rád
marienka44
Ta skrob. mucka sa dava do pekaca na zaciatok pecenia lebo az po vytiahnuti z truby sa s nou gulas zahusti?
tankaa
ta škrobova múčka sa tam dáva hned na začiatku a zamieša sa zo všetkym
sovka62
Už tu jeden takýto recept na "trúbový guláš!, ale priznám sa, nemala som odvahu vyskúšať ho. Varila som z hovädzieho mäsa a bála som sa, že ostane tvrdé, takže som varila klasicky. Ale na budúce sa asi osmelím.
zitar
@sovka62 , pokojne sa osmeľ, ja som ho práve dnes robila už spokojne odfukujeme, takí sme napapkaní, je to fakt výborné
evanaaa
Tento gulášik môže byť dobrý, keď netreba striehnuť aby sa nepripáliln a miešať každých 10 minút.
zyzy12
no ja ho už robievam roky a veľmi si ho doma chvália. Ja mam rada recepty čo sa varia sami
sovka62
Mäso (hovädzie) je nakrájané na kocky, zmiešané so soľou, čiernym korením a olejom a dozajtra bude odpočívať v chladničke. Takto si vždy deň vopred chystám na guláš. Nuž a zajtra ho teda pripravím podľa tvojho receptu do misy z jenského skla, strčím do rúry a budem čakať, čo vytiahnem. To som teda zvedavá, hlavne na tú šťavu!
sovka62
Nuž, navarila som a aj sme skoro zjedli, ale priznám sa, na večeru už jedol len manžel, ja som sa diplomaticky vyhla. Neviem, či som niekde spravila chybu, mäso bola naozaj mäkučké, ale cibuľa v šťave ostala v takých kockách na aké som ju nakrájala. Ciže nerozvarila sa ako keď guláš miešam na sporáku. A takú uvarenú, nerozvarenú ju ja teda nemusím. Ale manžel si chváli, takže zajtra ho určite doje.
babinka
mnam, vcerajsi pokus o peceny gulasik vysiel nad ocakavanie dobre, akurat som si to trosku vylepsila tym, ze som na bravcovej masti trochu oprazila cibulku a pridala k tomu cervenu papriku, do gulasu som tiez dala zelenu papriku aj paradajky a keby som sa nehanbila sama pred sebou, tak s knedlikom varenym v mikrovlnke zjem takmer cely pekac. Vnucatka sa oblizovali jedna radost. Vyzeral aj chutil trosku inac, ako vareny, snad to sposobili bielkoviny vyzrazane z maska, ale skor to pridalo na chuti, nez ubralo. A ziskala som cas na knedliky aj vianocne pecenie. Vdaka za recept :-)
babinka
@sovka62 , oprazenim cibulky sa v gulasi stratila, tak to skus, lebo ten cas i chut - stoji za to to zopakovat. Planujem takto urobit aj kuraci gulasik, len uberiem z dlzky pecenia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia