Zemiaky trochu inak

vegetarianka - fotkavegetarianka, 17. apríla 2010 18:03
Ďalšie recepty »

V jednej chvíli sa mi zazdalo, že obyčajné varené zemiaky ako príloha sú trochu obyčajné, a tak som vyhrabala jeden recept, ktorý mi na tanieri vyčaruje zo zemiakov prílohu pikantnejšiu a farebnejšiu.

4
porcie
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Na suchej rozpálenej panvici opražíme horčičné semienka (panvicu treba naozaj veľkú). Pridáme olej, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a miešame. Keď je cibuľa mäkká, pridáme garam masalu, chilli, rímsku rascu a kurkumu.

  2. 2

    Potom na panvicu hodíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Miešame, až kým sa nám všetky zemiačiky pekne neobalia koreninami. Ostanú krásne žlté a to mám na tomto recepte asi najradšej. Zalejeme ich vodou, posolíme a prikryjme. Naozaj stačí málo vody. Zemiaky ju absorbujú a nejaká sa odparí, vylievať nebudete nič.

  3. 3

    Asi po 20 minútach pridáme mrazený hrášok. Potom stačí už len 5 minút (stále pod pokrievkou) a voňavá a mierne pikantná príloha je na svete. Ak sa niekomu nechce miešať koreniny, nech skúsi pridať nejaké hotové kari. A kto chce, môže si namiešať nejakú inú verziu, ktorá mu bude vyhovovať viac. Tak dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist