Foto: barborao
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel je pridat navrch hraskove vyhonky a prve rukolove Zobraziť celý popisToto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel je pridat navrch hraskove vyhonky a prve rukolove listky z mojej zahradky. Zamiesane do rizota zmaknu a pridaju tomuto overenemu receptu jarny nadych.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpustenom masle a olivovom oleji oprazime nadrobno pokrajanu salotku a cesnak od slovita az dokym zacnu mierne hnednut. Pridame ryzu aboriu, oprazime na dve minutky, postupne za staleho miesania prilievame vinko. Stale miesame a zacneme pridavat vyvar po cca 100 ml-troch, prilejeme a zamiesame a miesame dokym sa vyvar nevypari, prilejeme a zamiesame.
- 2
Susene hriby zalejeme 200 ml vriacej vody, nechame postat, vodu zlejeme do vyvaru a susene hriby pridame do rizota a zamiesame. Pridame umyte a naporcovane cerstve hriby, a pokracujeme v technike pridavanie vyvaru a miesania.
- 3
Podavame s nastruhanym syrom (ja som pouzila cheddar) a s hraskovymi vyhonkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyborna fuzia odkladam aj s vinom,