Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami

barborao - fotkabarborao, 22. mája 2010
Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Foto: barborao

Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel je pridat navrch hraskove vyhonky a prve rukolove Zobraziť celý popisToto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel je pridat navrch hraskove vyhonky a prve rukolove listky z mojej zahradky. Zamiesane do rizota zmaknu a pridaju tomuto overenemu receptu jarny nadych.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
125 g
2 PL
1 strúčik
2 ks
200 ml
1 l
50 g
150 g
4 hrste
4 hrste




Postup

  1. 1

    Na rozpustenom masle a olivovom oleji oprazime nadrobno pokrajanu salotku a cesnak od slovita az dokym zacnu mierne hnednut. Pridame ryzu aboriu, oprazime na dve minutky, postupne za staleho miesania prilievame vinko. Stale miesame a zacneme pridavat vyvar po cca 100 ml-troch, prilejeme a zamiesame a miesame dokym sa vyvar nevypari, prilejeme a zamiesame.

  2. 2

    Susene hriby zalejeme 200 ml vriacej vody, nechame postat, vodu zlejeme do vyvaru a susene hriby pridame do rizota a zamiesame. Pridame umyte a naporcovane cerstve hriby, a pokracujeme v technike pridavanie vyvaru a miesania.

  3. 3

    Podavame s nastruhanym syrom (ja som pouzila cheddar) a s hraskovymi vyhonkami.

Diskusia k receptu

michsamant
ja som dnes konecne zohnala Arborio a Parmezan :) uz len to biele vino,ale mozno by to slo aj bez neho,ci? Inak fotka je na zozr**** mnam :)
babidka
Miska , skus s kuracim vyvarom . ja vino ani ziaden alkohol v kuchyni nepouzivam /dovody nie su podstatne / a nikto sa nestazuje :-)mozno je to s vinom chutnejsie alebo originalnejsie ...ale ked ho nemas , tak sa to da prezit :-))))))))
2010
barborao,
vyborna fuzia odkladam aj s vinom,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia