Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, Zobraziť celý popisPretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, ale pagáčiky sa dajú aj upiecť.
Postup
-
1
Suchý hrach namočíme na noc do vody. Na druhý deň ho uvaríme domäkka, pred dovarením posolíme. Uvarený scedíme a prelisujeme cez sito. Na pokrájanej slaninke s cibuľou udusíme nadrobno nakrájané huby. Strúčik cesnaku rozotrieme so soľou.
- 2
Hrach, huby, cesnak,vajce a čierne korenie spolu zamiešame a formujeme menšie pagáče, ktoré obalíme v klasickom trojobale. Ak by sa nám videla hmota riedka, zahustíme ju trochou strúhanky/ovsených vločiek. Vypražíme a podávame so zemiakmi a/alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.
- 3
Pochopiteľne, koreniny sa môžu obmieňať podľa vlastnej chuti, aj vzájomný pomer hrachu a húb sa môže zmeniť, prípadne to niekto obohatí o zvyšky pečeného či iného mäsa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
fazuľa je tiež použiteľná, ale hrach sa celkove menej využíva, hoci si to nezaslúži. preto som použil hrach :-)