Penne s morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

hkbarbie - fotkahkbarbie, 16. apríla 2010
Penne s morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
Foto: hkbarbie

Chutne, rychle a jednoduche jedlo vhodne hlavne pre deti. Jedno z oblubenych v nasej rodine. Morcacie maso mozeme nahradit kuracim.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
1 ks
2 PL
500 g
1 ks
600 g
150 ml
1 PL
1 PL
1/2 PL
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cervenu papriku pokrajame na male kocky (1x1 cm). Mrkvu najemno nastruhame. Paradajky sparime vo vriacej vode na 1-2 minuty. Osupeme a nakrajame na male kocky. Cibulu pokrajame na jemno. Cesnak pretlacime. Bylinky si tiez nasekame najemno. Ak nemame cerstve, nahradime susenymi v pomere 1 PL cerstvych k 1/2 CJ susenych.

  2. 2

    Na oleji poprazime cibulu, cesnak a cervenu papriku asi 3-4 minuty. Pridame mlete morcacie maso a chvilu spolu prazime. Pridame zvysok potravin okrem penne a syra, privedieme do varu a nechame varit odkryte na miernom plameni 30 minut. Obcas premiesame. Ak nemame kuraci vyvar, mozeme nahradit vodou.

  3. 3

    Medzitym uvarime penne cestoviny podla navodu.

  4. 4

    Nakoniec vsetko spolu premiesame a posypeme struhanym parmesanom. Dobru chut!

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Morčacie mäso, Talianska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

frezia68
Výborné,ľahké jedlo aj pre dospelých,ktorí neholdujú kalóriám :-)))
babidka
to máme radi , tiež je to zo suplíka "skoro , skoro - nemám čas " :-)))))