Foto: jarco
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo inšpiruje - tentoraz to bol pekný kúsok teľaciny v Zobraziť celý popisKlasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo inšpiruje - tentoraz to bol pekný kúsok teľaciny v chladiacom pulte hypermarketu. Ako som ho bral do ruky, už som vedel, čo z neho bude... Že sa úprava mäsa veľmi podobná môjmu nápadu nazýva frikassé, to sa sa dozvedel až po uvarení, z jednej kuchárskej knižky :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľací močing som očistil od blán a nakrájal na väčšie kúsky. Najemno nasekanú cibuľu som v hrnci opražil na masle a pridal k nej mäso. Chvíľu som restoval, kým mäso nezbelelo, zaprášil múkou, zalial vínom a vývarom. Prihodil som jeden celý strúčik cesnaku a dva celé bobkové listy. Zakryl som pokrievkou a nechal čo najpomalšie variť cca 50 minút.
- 2
Tesne pred dokončením som dochutil soľou a bielym korením. Vybral som cesnak a bobkový list. Prilial som smotanu na zjemnenie omáčky a ešte nechal na cca 10 minút prejsť varom.
- 3
Podával som s pareným žemľovým knedlíkom, zeleným šalátom a bielym vínom. Žiadalo by sa ešte ozdobiť nejakou vňaťou, ale ako na potvoru som žiadnu doma nemal :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Díky.