Teľacie frikassé na víne

jarco - fotkajarco, 16. mája 2010
Teľacie frikassé na víne
Foto: jarco

Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo inšpiruje - tentoraz to bol pekný kúsok teľaciny v chladiacom pulte hypermarketu. Ako som ho bral do ruky, už som vedel, čo z neho bude... Že sa úprava mäsa veľmi podobná môjmu nápadu nazýva frikassé, to sa sa dozvedel až po uvarení, z jednej kuchárskej knižky :-)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
300 ml
100 ml
1 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľací močing som očistil od blán a nakrájal na väčšie kúsky. Najemno nasekanú cibuľu som v hrnci opražil na masle a pridal k nej mäso. Chvíľu som restoval, kým mäso nezbelelo, zaprášil múkou, zalial vínom a vývarom. Prihodil som jeden celý strúčik cesnaku a dva celé bobkové listy. Zakryl som pokrievkou a nechal čo najpomalšie variť cca 50 minút.

  2. 2

    Tesne pred dokončením som dochutil soľou a bielym korením. Vybral som cesnak a bobkový list. Prilial som smotanu na zjemnenie omáčky a ešte nechal na cca 10 minút prejsť varom.

  3. 3

    Podával som s pareným žemľovým knedlíkom, zeleným šalátom a bielym vínom. Žiadalo by sa ešte ozdobiť nejakou vňaťou, ale ako na potvoru som žiadnu doma nemal :-)

    Teľacie frikassé na víne - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: