Foto: honestka
Snad kolko je rodin tolko domacich receptov na vsetko existuje vsade a v kazdej krajine. Medzi nase velmi oblubene a pritom rychle jedlo, ked je Zobraziť celý popisSnad kolko je rodin tolko domacich receptov na vsetko existuje vsade a v kazdej krajine. Medzi nase velmi oblubene a pritom rychle jedlo, ked je okolo maloco v chladnicke je tato pasta, ktoru sme uz aj u nas premenovali na oblubeny vyraz "heart attack on the plate"= srdcovy infarkt na tanieri... avsak malokoho sme stretli, kto by si po takom jednoduchom jedle neolizal prsteky. Predkladam svoj rychly sposob.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
1 baliček |
|
1 šalka |
|
1.5 šalka |
|
podla chuti |
|
1 šalka |
|
3/4 šalky |
|
podla chuti |
|
1 stručik |
|
SALKA: =1dcl |
Postup
-
1
Vo vriacej slanej vode uvarim kupenske fettuccine pasta-(su to široke rezance), ktore obsahuju vela semolina muky na 'al dente'. Neoplachujem studenou vodou, pretoze pokial sa uvaria omacka bude prave pripravena a len ich tam supnem priamo z variaceho sa hrnca. V recepte Nepouzivajte (!) dodatocne sol, pretoze syry su slane.
- 2
Vo velkej palacinkovej vysokostennej panvici na slabsom ohni si rozpustim maslo spolu so slahackou, pridam cesnak, cesnakovu sol, sol, korenie a ked zacne bublat prisypem postruhany syr. (Ja pouzivam 'Romano' to je taky pikantnejsi, ostry tvrdy syr, a neviem, cim by sa doma najlepsie nahradil, tak pouzite nieco podobne tomuto popisu)- dalej pridanim strúhaneho parmezánu. Nedovolte, aby sa omacka zacala varit- je hotova hned ako sa vsetko rozpusti a spoji dokopy a teda hned do panvice pridame horuce cestoviny - avsak tolko, aby vsetky boli krasne obalene omackou. Podavame okamzite v hlbokych tanieroch a navrch posypane viacej struhanym syrom. Tolko k 'originalnemu' svojsky velmi sytemu receptu. Ako obmenu niekedy mozeme pridat aj susene paradajky, alebo tuto pastu mozete mat ako prilohu k inak dost jednotvarnym grilovanym ci rychlo opecenym kuracim prsickam, alebo si ju doplnit niecim na co mate prave chut a je to okolo, ako napr. ti, ktori maju radi stiplavu stravu si pridaju chilli papricku a ihned pozmenia original receptu ...
- 3
Miesany zeleninovy salatik s paradajkou a len jednoduchym balsamic vinaigrette - mate spokojnu a vdacnu spolocnost stravnikov. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takéto niečo si robievam so sušených paradajok a olív, s kečupom. je to mňamka, manželovi s čiličkou.
Zatiaľ sa tiež každý oblizoval a musela som mu ukázať ten postup. Rýchle, vydatné a dobre sa po tom cesnaku drieme.
Honestkin recept je fajn, podľa mňa veľmi blízko originálu, hoci mi tam chýba pár vecí (čerstvo namleté čierne korenie, muškátový orech...). Len to prosím neprznite nejakými miestnymi syrmi. Ak chcete Fettuccine Alfredo, musíte použiť Grana Padano a/alebo Pecorino Romano. S inými syrmi to budú nejaké cestoviny so syrovou omáčkou, a môžu byť chutné, ale nebudú to Fettuccine Alfredo.
PS Šľahačka nie je podmienkou, môže sa nahradiť zvýšeným množstvom masla.
PS2 V Taliansku názov Fettuccine Alfredo prakticky nepoznajú, je to americký výmysel. Nejakým turistom v Ríme kedysi zachutili cestoviny od majiteľa reštaurácie, ktorý sa volal Alfredo, a mal také jedlo v menu, a doniesli si to domov...
Ked pouzvame slahackovu smotanu omacka je ovela jemnejsia aj chutnejsia, samozrejme, ze ju mozes nahradit, niekto ju dokonca nahradi mliekom zalezi co komu chuti, ja som napisala ako ich robim ja. Vyskusaj svoju verziu. dakujem.
omyl:-) pozerala som aj tento, ale kúpená omáčka je v recepte u @babav , ospravedlňujem sa.
Ale lepšie je cestovinu rovno premiešať s omáčkou a tak podávať ku kuraciemu stejku, prípadne kuracie kúsky zmiešať s cestovinou.
dakujem vam za priaznive slova a velmi ma tesi, ze prave take skvele kucharky ako VY dve ste venovali tomuto velmi jednoduchemu, zato skvelemu jedlu pozornost. Tiez vas pozdravujem spat a nech sa vam nadalej dari vytvarat tu krasne recepty, ktore budu chutit nielen vo vasich rodinach ale aj varechacskym priaznivcom.
Som rada, ze patrite medzi tie, ktore sa tu snazia navratit stranke starodavny charm.
NAVIAC: Vam dvom a dalej @Frezia68
sa velmi ospravedlnujem za velmi neskoru odozvu na vase komentare, budem sa snazit tu nakuknut castejsie.