Stredne veľký pór

Recepty, kde je stredne veľký pór

prazdny

Slivkový posúch z kysnutého cesta

Koláče

Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

prazdny

Jednoduchý zelerový šalát s údeným syrom

Šaláty

Buľvu zeleru očistíme, nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do sekáčika a zomelieme najemno.

prazdny

Bezlepkové fašírky a kelový prívarok

Bravčové mäso

Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....

prazdny

Hrášková galetka bez lepku s pórom, cuketou a bylinkami

Bezmäsité jedlá

Táto hrášková slaná galetka bez lepku je ideálnym jedlom na ľahký obed. Nenáročná na prípravu, chutná a plná jarnej zeleniny....

prazdny

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Kuracie mäso

Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

prazdny

Zdravší karfiol bez vyprážania

Bezmäsité jedlá

Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....

prazdny

Nadstavený tekvicový prívarok

Bezmäsité jedlá

Zo samotnej tekvice je prívarok nevýraznej chute, tak sme si ho vylepšili. Takto upravený je...

prazdny

Šalátová a pórová polievka podľa Marcela Nemca

Večera

Tentokrát nám komik Marcel Nemec pripravil dve chutné polievky, ktorých príprava je skutočne jednoduchá a rýchla....

prazdny

Palacinky na slano s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...

prazdny

Baklažánový raj

Bezmäsité jedlá

Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....

prazdny

Květák s kari omáčkou

Bezmäsité jedlá

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě.

prazdny

Pečený baklažán s cibuľovým pyré

Bezmäsité jedlá

Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...

prazdny

Květák zapečený v sýrovém bešamelu

Bravčové mäso

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek,...

prazdny

Špenátová polievka s Tofu bazalka

Bezmäsité jedlá

Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

prazdny

Zemiakovo-bryndzové tyčinky

Bezmäsité jedlá

Pomaly a (ne)nápadne sa zvianočnieva a u nás je popri xy druhoch sladkého pečiva vždy vítané aj...

prazdny

Zapečené baklažánové kolieska

Hlavné jedlá

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

prazdny

Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu

Bezmäsité jedlá

Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...

prazdny

Karfiolová polievka s mrvenicou

Bezmäsité jedlá

Všeobecne mám rád polievky a ak je polievka dobrá, tak ju mám ešte radšej. Väčšinu...

prazdny

Karfiolová India

Bezmäsité jedlá

V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam...

prazdny

Baba ghanoush

Bezmäsité jedlá

Tento tradičný super zdravý dip zo Stredného Východu je pripravený z opečeného baklažánu, zmiešaného so sezamovou...

prazdny

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK

Bezmäsité jedlá

Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

prazdny

Kurací šalát s vajcom a so zeleninou

Kuracie mäso

Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...

prazdny

Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky

Bezmäsité jedlá

Priniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty, čo z nej urobiť. Je...

prazdny

Kváskové šišky

Dezerty

Veľmi sme si pochutili na týchto šiškách, preto mi nedá nezverejniť túto dobrotu. Kto chce...

prazdny

Kváskové langoše

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalší z mojich pokusov využitia kvásku namiesto kvasníc.

prazdny

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

Bezmäsité jedlá

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

prazdny

Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou

Bezmäsité jedlá

Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú,...

prazdny

Domáca fazuľovica

Hlavné jedlá

Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach...

prazdny

Bravčová lopatka s kosťou pomaly pečená

Bravčové mäso

Meteorológovia hlásia Sibírsku zimu tak sme rezali drevo naviac a nech príde. Toto mäso sme mali...

prazdny

Jahňacie stehno podľa Igora

Hlavné jedlá

Tento recept som mal založený asi desať rokov. Mal som ho od známeho Igora ktorý za...

prazdny

Fazuľová polievka Andrlka

Polievky

Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule,...

prazdny

Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom

Hovädzie mäso

Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si...