Fazuľová polievka Andrlka

romiand - fotkaromiand, 3. januára 2016
Fazuľová polievka Andrlka
Foto: romiand

Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule, šošovice atď.

6
porcií
20 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g suchá
200 g (alebo údené rebrá)
2 ks stredne veľká
2 ks
1 ks stredne veľký
2-3 ks
2-3 strúčky
2 PL
1 dl
1 ČL červená




Postup

  1. 1

    Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode.

  2. 2

    Takto napučanú fazuľu dáme do hrnca a pridáme údené mäso, pripadne údené rebrá. Zalejeme vodou a dáme variť cca1hod. Medzitým si nakrájame zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky. Po hodine varenia pridáme všetku zeleninu a varíme ďalej cca 20min. Potom vyberieme údené mäso a urobíme si zápražku. Do malého hrnca vlejeme olej a na plátky narezaný cesnak trochu orestujeme (nie dlho aby cesnak nezhorkol). Pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku a restujeme ďalej cca 1min. Odstavíme a zalejeme trochou studenej vody. Za stáleho miešania rozmiešame, násdne hneď vmiešame do polievky, povaríme ešte 2-3 min. a odstavíme polievku.

  3. 3

    Údene mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. Petržlenovú vňať si umyjeme narežeme a tiež dáme do polievky. Na záver polievku dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a soľou.

Diskusia k receptu

maska10
Ta polievka je urcite super takto ju varila moja svokra a davala do nej este siroke rezance davam5*****
julko
Milujem strukovinové polievky. Ďakujem za výborný recept.
romiand
Áno, dávam široké rezance vätšinov keď je redšia polievka a je superná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia