Foto: romiand
Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule, šošovice atď.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g suchá |
|
200 g (alebo údené rebrá) |
|
2 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
1 ks stredne veľký |
|
2-3 ks |
|
2-3 strúčky |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
1 ČL červená |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode.
- 2
Takto napučanú fazuľu dáme do hrnca a pridáme údené mäso, pripadne údené rebrá. Zalejeme vodou a dáme variť cca1hod. Medzitým si nakrájame zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky. Po hodine varenia pridáme všetku zeleninu a varíme ďalej cca 20min. Potom vyberieme údené mäso a urobíme si zápražku. Do malého hrnca vlejeme olej a na plátky narezaný cesnak trochu orestujeme (nie dlho aby cesnak nezhorkol). Pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku a restujeme ďalej cca 1min. Odstavíme a zalejeme trochou studenej vody. Za stáleho miešania rozmiešame, násdne hneď vmiešame do polievky, povaríme ešte 2-3 min. a odstavíme polievku.
- 3
Údene mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. Petržlenovú vňať si umyjeme narežeme a tiež dáme do polievky. Na záver polievku dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu