Kurací šalát s vajcom a so zeleninou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno kura na šalát a aj na polievku. Zemiaky na Zobraziť celý popisTento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno kura na šalát a aj na polievku. Zemiaky na tento šalát nevarím v šupke , ale dusím.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1200 g |
|
6 ks stredne veľké |
|
6 ks |
|
2 ks stredne veľká |
|
2 ks stredné veľká |
|
2 ks stredné veľký |
|
1 ks malý |
|
2-3 ks čerstvá malá |
|
z 1 citróna |
|
500 g hustý |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
čerstvo pomleté |
|
|
|
2 PL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Uvaríme si kura na polievku. Pridáme do nej o dve mrkvy a dva petržleny plus malý zeler na viac, to pôjde do šalátu.
-
2
Keď sa nám varí mäso a zelenina tak si pripravíme ostatné suroviny. Uvaríme vajcia na tvrdo. Na každý zemiak jedno vajce. Ja som dal o jedno na viac, lebo mi vždy jedno zmizne. Necháme ich vychladnúť.
-
3
Očistenú cibuľu krájame na drobno. Zemiaky očistíme a krájame na 1- 1,5 cm kocky. Čili posekáme na drobno.
-
4
Na panvicu dáme olej a na ňom udusíme cibuľu. Nie moc na kašu. Počas dusenia pridáme čili a kto chce dva strúčiky cesnaku krájaného na drobno.
-
5
Keď je cibuľa hotová pridáme do nej pripravené zemiaky a podlejeme čistou polievkou. Tak dva deci.
-
6
Necháme dusiť. V polovine dusenia, tam pridáme horčicu, soľ a čerstvo mleté korenie štyroch farieb. Ak sú už zemiaky mäkké nalejeme do panvice citrónovú šťavu. Pár krát premiešame a odstavíme zo sporáku. Takto urobene zemiaky majú pevnejší tvár. Neostane z nich kaša ako v šupke uvarené a sú chutnejšie. Takto robíme zemiaky aj na granadír. Necháme vychladnúť.
-
7
Vajcia olúpeme a pretlačíme cez sitko na zemiaky.
-
8
Z hotovej polievky som vytiahol koreňovú zeleninu a tu som nakrájal na 1 - 1,5 cm kocky.
-
9
Dal som ju do misy k nej pridal vajcia a zemiaky. Napokon aj mäso obrate z kuraťa, ktoré som pokrájal na drobno. Osolil som všetko a posýpal ešte mletým korením.
-
10
Pridal jogurt a tatársku omáčku. Tej len za dve lyžice na doladenie chute. Premiešal som to a dal postať do chladu na dve - tri hodiny. Nech prejdu všetky chute spolu. Najlepšie je to dať na noc postáť.
-
11
A môžeme podávať. Buď s chlebom, alebo bez neho ako komu chutí. Tak želám aj Vám dobrú chuť. Jedného kuraťa máme kompletný obed a ešte aj dvorný strážca si príde na svoje. Už čaká pri dverách, ani cica mu teraz nevadí, ako sa pred ním prechádza.
Diskusia k receptu