Foto: paiser
Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske Zobraziť celý popisTento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske dni 1 miesto atd......
príprava
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
2 ks stredne veľký |
|
2 ks malý |
|
2 ks |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 kg |
|
1 ks |
|
2 hlavičky |
|
250 dkg dobrá |
|
2 ks |
|
2 kg |
|
1 ks |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Dame na 24 hodin namočit fazulu, nakrajame nadrobno cibuľu a dame na rozohriatu domacu masť orestujeme do ružova potom pridame rozotrety cesnak a kratko tiež orestujeme,ale len chvilku aby nam nezhorkatel cesnak, pridame červenu mletu papriku a par sekund sledujeme kym sa nam zafarby potom hned zalejeme horucou vodou.
- 2
peridame do zakladu udeniny ktore narežeme po stranach aby nam lepšie pustili aromy, okrem udenej krkovičky. asi cca po jednej hodine udeniny vyberieme a nechame odstat.do vyvaru vlejeme odstatu fazuľu aj z vodou .nechame povarit 1 hodinu pokial nebude fazula meka,spolu dame zeler velky a 0.5 kg mrkvi,a 2ks paštrnak a pôr a zelerovu vnať.pridame koreniny podla chuti.
- 3
Počas varenia fazule, si nakrajame udeninu na male kocky samozrejme len chude , kto ma rad môže aj trochu ponechat aj mastnejšie. zbytok 0.5 kg mrkvi si nakrajame na male kocky aj petržlen a novy 2ks zeleru. Ked bude fazuľa uvarena .tak opatrne povyberame pôr a zeler a zbytok zeleniny z vyvaru.Pokrajane udene koleno a obrate rebierka vložime naspet do vyvaru a spolu dovarame.
- 4
Do fazuľe pridame zbytok pokrajanu zeleninu a tiež na kocky udenu krkovičku dochutime štipku štiplavej papriky,a na kolieska domacu klobasu. cca po pol hodine pred dovarenim postruhame na jemno zemiaky na zavarku. pred koncom pridame majoran a korenie štipku ,podla chuti ešte granulatovy cesnak , a kto ma rad tekute maggy,ja to zbožnujem bez neho to neni ono. Podavame z domacima rezancama.Prajem dobru chut..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu