Domáca fazuľovica

paiser - bez fotkypaiser, 25. februára 2016
Domáca fazuľovica
Foto: paiser

Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske dni 1 miesto atd......

120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks stredne veľký
2 ks malý
2 ks
1 kg
1 kg
2 ks
2 ks
1 kg
1 ks
2 hlavičky
250 dkg dobrá
2 ks
2 kg
1 ks
1 kg
1 kg
1 bal.
1 bal.
1 bal.
1 bal.
2 bal.
1 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dame na 24 hodin namočit fazulu, nakrajame nadrobno cibuľu a dame na rozohriatu domacu masť orestujeme do ružova potom pridame rozotrety cesnak a kratko tiež orestujeme,ale len chvilku aby nam nezhorkatel cesnak, pridame červenu mletu papriku a par sekund sledujeme kym sa nam zafarby potom hned zalejeme horucou vodou.

  2. 2

    peridame do zakladu udeniny ktore narežeme po stranach aby nam lepšie pustili aromy, okrem udenej krkovičky. asi cca po jednej hodine udeniny vyberieme a nechame odstat.do vyvaru vlejeme odstatu fazuľu aj z vodou .nechame povarit 1 hodinu pokial nebude fazula meka,spolu dame zeler velky a 0.5 kg mrkvi,a 2ks paštrnak a pôr a zelerovu vnať.pridame koreniny podla chuti.

  3. 3

    Počas varenia fazule, si nakrajame udeninu na male kocky samozrejme len chude , kto ma rad môže aj trochu ponechat aj mastnejšie. zbytok 0.5 kg mrkvi si nakrajame na male kocky aj petržlen a novy 2ks zeleru. Ked bude fazuľa uvarena .tak opatrne povyberame pôr a zeler a zbytok zeleniny z vyvaru.Pokrajane udene koleno a obrate rebierka vložime naspet do vyvaru a spolu dovarame.

  4. 4

    Do fazuľe pridame zbytok pokrajanu zeleninu a tiež na kocky udenu krkovičku dochutime štipku štiplavej papriky,a na kolieska domacu klobasu. cca po pol hodine pred dovarenim postruhame na jemno zemiaky na zavarku. pred koncom pridame majoran a korenie štipku ,podla chuti ešte granulatovy cesnak , a kto ma rad tekute maggy,ja to zbožnujem bez neho to neni ono. Podavame z domacima rezancama.Prajem dobru chut..

Recept je zaradený do kategórií:
Údené mäso, Strukoviny, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Určite je veľmi chutná. Podla mojej skúseností čo sa varí v kotli vo veľkom je vždy dobré.
Ešte to leen čítam a už slintám.Fazuľu máme radi na akýkoľvek spôsob.Jednoznačne ti dávam 5*
1x paiser