Domáca fazuľovica

paiser - bez fotkypaiser, 25. februára 2016
Domáca fazuľovica
Foto: paiser

Tento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske Zobraziť celý popisTento recept pochadza od našich starych materi. a osvetčil sa na rôznych gastronomickych sutažiach. Pezinok 1 cena . budmerice 1. Bratislava petržalske dni 1 miesto atd......

120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks stredne veľký
2 ks malý
2 ks
1 kg
1 kg
2 ks
2 ks
1 kg
1 ks
2 hlavičky
250 dkg dobrá
2 ks
2 kg
1 ks
1 kg
1 kg
1 bal.
1 bal.
1 bal.
1 bal.
2 bal.
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Dame na 24 hodin namočit fazulu, nakrajame nadrobno cibuľu a dame na rozohriatu domacu masť orestujeme do ružova potom pridame rozotrety cesnak a kratko tiež orestujeme,ale len chvilku aby nam nezhorkatel cesnak, pridame červenu mletu papriku a par sekund sledujeme kym sa nam zafarby potom hned zalejeme horucou vodou.

  2. 2

    peridame do zakladu udeniny ktore narežeme po stranach aby nam lepšie pustili aromy, okrem udenej krkovičky. asi cca po jednej hodine udeniny vyberieme a nechame odstat.do vyvaru vlejeme odstatu fazuľu aj z vodou .nechame povarit 1 hodinu pokial nebude fazula meka,spolu dame zeler velky a 0.5 kg mrkvi,a 2ks paštrnak a pôr a zelerovu vnať.pridame koreniny podla chuti.

  3. 3

    Počas varenia fazule, si nakrajame udeninu na male kocky samozrejme len chude , kto ma rad môže aj trochu ponechat aj mastnejšie. zbytok 0.5 kg mrkvi si nakrajame na male kocky aj petržlen a novy 2ks zeleru. Ked bude fazuľa uvarena .tak opatrne povyberame pôr a zeler a zbytok zeleniny z vyvaru.Pokrajane udene koleno a obrate rebierka vložime naspet do vyvaru a spolu dovarame.

  4. 4

    Do fazuľe pridame zbytok pokrajanu zeleninu a tiež na kocky udenu krkovičku dochutime štipku štiplavej papriky,a na kolieska domacu klobasu. cca po pol hodine pred dovarenim postruhame na jemno zemiaky na zavarku. pred koncom pridame majoran a korenie štipku ,podla chuti ešte granulatovy cesnak , a kto ma rad tekute maggy,ja to zbožnujem bez neho to neni ono. Podavame z domacima rezancama.Prajem dobru chut..

Diskusia k receptu

monty469
Ešte to leen čítam a už slintám.Fazuľu máme radi na akýkoľvek spôsob.Jednoznačne ti dávam 5*
1x paiser
capko
Určite je veľmi chutná. Podla mojej skúseností čo sa varí v kotli vo veľkom je vždy dobré.
izabella929
Chuť jedla vareného vonku v kotli sa nedá s chuťou vareného jedla na sporáku ani porovnať...poznám toto jedlo, varievam takže tá chuť je mi známe.-)výborné...
epka
Oj toto vyzerá prudko jedlé, len veľa toho zeleru, to je tak pre chlapov, ale musí to byť chutné, kedyže si nás to všetkých pozval?
1x paiser
domkar
Fazuľa ako má byť, varíme takmer tak isto 5*
jakubl
Zdravím, chcel by som vyskúšať recept ale nikde nevidím na aký veľký kotlík je recept písaný.
valeriam
Varili sme so susedovcami v kotlíku. Držali sme sa presne receptu, spravila som aj hrubé rezance k tomu, aj keď so to v tejto kombinácii ešte nejedla a musím povedať, že sme sa nešli dojesť. Vynikajúca bola, ďakujeme za recept.
1x kimlo
sled
Dobrý deň , chcel by som sa spýtať na koľko porcií je tento recept? Resp. v koľko litrovom kotlíku sa varí fazuľovica na takéto množstvo ingrediencií?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia