Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Grilovaný morský vlk

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 13. júla 2021
Grilovaný morský vlk
Foto: archív Miloša Mikuša
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks stredne veľký
2 PL
2 strúčiky
4 PL
2 PL
2 vetvičky
 (kolieska)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté ryby osušíme a narežeme priečne kožu na boku vo vzdialenosti asi 1,5 cm. Ryby osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Popučený cesnak zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, olejom a citrónovou šťavou. Zmes nanesieme do jednotlivých zárezov, zvyškom potrieme ryby zvnútra.

  3. 3

    Nakoniec do brušnej dutiny vložíme kolieska citrónu a vetvičky oregana. Ryby ugrilujeme z oboch strán.

Diskusia k receptu