Grilovaný morský vlk
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 13. júla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 13. júla 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté ryby osušíme a narežeme priečne kožu na boku vo vzdialenosti asi 1,5 cm. Ryby osolíme a okoreníme.
- 2
Popučený cesnak zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, olejom a citrónovou šťavou. Zmes nanesieme do jednotlivých zárezov, zvyškom potrieme ryby zvnútra.
- 3
Nakoniec do brušnej dutiny vložíme kolieska citrónu a vetvičky oregana. Ryby ugrilujeme z oboch strán.
Tiež grilovaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu