Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu fotorecept
Foto: imaginarium
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z toho voňavé čipsíky k vínu, pivu či filmu alebo Zobraziť celý popisKúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z toho voňavé čipsíky k vínu, pivu či filmu alebo super ozdoba na nejakú krémovú polievku.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Syr aj zemiak nastrúhame na jemnom strúhadle zhruba v pomere 1:1. Premiešame a čajovou lyžičkou spravíme kôpky na plech vystretý pečiacim papierom. Kôpky roztľapkáme lyžičkou na tenučké placky. Posypeme čerstvo zomletým čili alebo čiernym korením. Neodporúčam prisáľať, syr by mal byť dosť slaný. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C dozlatista a chrumkava asi 15 minút.
Diskusia k receptu