Baklažán
Baklažán

Baklažánový raj fotorecept

cukinka - bez fotkycukinka, 5. decembra 2019
Baklažánový raj (fotorecept)
Foto: cukinka

Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať. Korenie chmeli suneli, ktoré je súčasťou tohoto receptu som síce ešte nepoužila, ale mám v pláne si ho namiešať podľa receptu na youtube a pridať recept aj sem. Namiesto neho som použila čierne mleté korenie a aj tak bolo jedlo veľmi chutné.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľký
1 ks veľká
2 strúčiky
 (alebo petržlenová)
1 PL (alebo jogurt)
80-100 g
 (gruzínske korenie)
podľa chuti
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Rozpálime panvicu, pridáme slnečnicový olej, pridáme baklažány a restujeme na strednom ohni. Občas premiešame.

    Baklažánový raj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame cibuľu na drobno, pridáme k baklažánom a restujeme ešte 15-20 minút do úplného opečenia. Stále priebežne miešame.

    Baklažánový raj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhame na hrubo syr, nasekáme vňať a cesnak. K baklažánom pred dokončením pridáme soľ a chmeli suneli. Premiešame a za pár minút pridáme ďalšie ingrediencie: kyslú smotanu (jogurt) 1 PL a cesnak s koriandrovou vňaťou.

    Baklažánový raj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko dobre premiešame, pridáme syr a miešame do jednorodej masy.

    Baklažánový raj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame na tanieri tvarované pomocou formy s vetvičkou koriandra, alebo podľa vkusu ozdobený kvetmi, zeleninou a podobne. Môže sa jesť teplý ale aj studený.

    Baklažánový raj (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Baklažán môžem v akejkoľvek úprave. Dávam si ho aj do leča... Toto skúsim a idem gúgliť, čo obsahuje to ľubozvučne znejúce korenie:-)

Pridaj komentár k receptu: