Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou

sweetlaab - fotkasweetlaab, 2. apríla 2016
Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Foto: sweetlaab

Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú, jednoduchú a chutnú voľbu. Zložky tohto jedla sú účinné hlavne pre zdravie srdca a stimulujú imunitný systém.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks stredne veľký
1 ks
300 g
4 ks stredne veľké
250 ml
3 ks
1/2 ČL prírodná bez glutamánu
 štipka
 štipka
 štipka
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu a cibuľku pokrájame a restujeme na oleji

  2. 2

    Zatiaľ postrúhame na tenko celé kaleráby a zemiaky bez šupiek, plátky by mali byť priesvitné, použijeme strúhadlo

  3. 3

    Zapekaciu misu potrieme olejom, na ňu poukladáme tenkú vrstvu zemiakov, potom kalerábu, navrstvíme s opečenou hlivou a cibuľou, pokvapkáme s olejom a postup niekoľko krát opakujeme, na vrch dáme hlivu a cibuľu

  4. 4

    Vajíčka rozmixujeme v mlieku, ochutíme korením, vegetou a polejeme vrstvy v mise

  5. 5

    Pečieme v rúre asi 60 – 75 minút pri 180 oC , ak vrchná vrstva sa začína pripekať, znížime teplotu a pokračujeme v pečení, podávame s čatní, alebo s iným ochucovadlom

  6. 6

    Tip : Ak nechcete mať fitnes zapekaný kaleráb, tak použite 10 % smotanu namiesto mlieka a poukladajte kúsky slaniny na vrch zeleniny, pozrite si viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/kohlrabi-gratin-with-oyster-mashrooms.html

Diskusia k receptu

haji
@Sweetlaab bezva recept, samé dobré věci, které mám ráda! Dobrý nápad s tenoučkým krájením. V řezu připomíná dort! S novými brambory bych to viděla i se slupkou. Ale to je o mé chuti. Díky a ukládám, bude se mi hodit.
kukulienka71
textúra je naozaj veľmi dekoratívna, páči sa mi tvoj výber. z mladých kalerábov to bude vynikajúce;-)
sweetlaab
@Kukulienka71 (3.4.2016 10:37) @Veronikkka
ďakujem pekne :-) sama som bola prekvapená ako sa tá štruktúra spravila, len som stúhala zeleninu na plátky, nešlo mi to zo žiadnym strúhadlom, jedine so starším z Tescomy ... a keď sa teraz pozerám na podobné recepty, možno by sa k tomu hodili ešte nejaké bylinky ...