Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Foto: novalim
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový
prívarok. Najlepšie Zobraziť celý popisDnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový
prívarok. Najlepšie nám chutia s opečeným bezlepkovým ľanovým chlebíkom Linsi. Ak premýšľate nad tým, čo najbližšie
navariť, možno sme vás práve namotivovali.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na fašírky: | |
500 g mleté |
|
1 ks |
|
3-4 PL (+ na obaľovanie) |
|
|
|
|
|
|
|
1-2 strúčiky |
|
na vysmážanie |
|
Na kelový prívarok: | |
1 ks stredne veľký |
|
1/2 ČL (celá alebo mletá) |
|
|
|
trochu (na zásmažku) |
|
asi 2 PL |
|
2 strúčiky |
|
Na podávanie: | |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme kelový prívarok. Očistený kel nakrájame na malé kúsky, zalejeme ho vodou, aby bol akurát tesne pod hladinou, pridáme soľ, rascu a varíme asi 20-30 minút, kým kel nezmäkne a nerozvarí sa. Potom z neho odlejeme vodu a odložíme si ju bokom, ak by bolo treba na rozriedenie. Uvarený kel rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Do menšieho kastrólika dáme trochu oleja a osmažíme na ňom zľahka prelisovaný cesnak. Potom pridáme bezgluténovú múku Promix UNI a premiešame ju s cesnakovým olejom. Počas občasného miešania múku restujeme, kým nezačne jemne hnednúť a rozvoniavať. Hneď ju potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého základu na zásmažku pridáme studenú vodu, rozmiešame metličkou, aby neboli hrudky a túto zmes vlejeme do vriaceho kelu. Za stáleho miešania krátko povaríme, až kým nezačne kelový prívarok hustnúť (v prípade potreby ho trochu rozriedime odloženou kelovou vodou). Na záver prívarok dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- 3
Na fašírky si dáme do väčšej misy mleté mäso, pridáme soľ, korenie a majorán, prelisovaný cesnak a všetko spolu dôkladne premiešame. Ďalej pridáme vajce, zamiešame ho a napokon dáme do mäsovej zmesi bezgluténovú strúhanku Novalim. Rukami vypracujeme a potom tvarujeme fašírky, ktoré ešte ľahko obalíme v bezgluténovej strúhanke.
- 4
Fašírky opekáme na slabšom ohni na rozpálenom oleji z každej strany asi 4-5 minút. Na jednej fašírke môžeme odskúšať, či je dobre prepečená v strede a ak áno, povyberáme ich a necháme na papierovom obrúsku odkvapkať. Bezlepkové fašírky podávame s kelovým prívarkom a krajcom opečeného bezgluténového chleba Linsi.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu