Špenátová polievka s Tofu bazalka
Foto: lunter
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, opekáme asi minútu, potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme asi 10 minút, kým zemiak nezmäkne.
- 2
Potom vlejeme mlieko a privedieme do varu. Pridáme umyté a odkvapkané listy špenátu a krátko povaríme.
- 3
Polievku odstavíme, necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 4
Podávame s kockami nakrájaného Tofu bazalka.
Tiež Špenátová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu