Karfiolová India fotorecept
Foto: amandi
V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam si recepty, skúšam korenia...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
4 veľké strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1 ls (červená paprika) |
|
2 - 3 hrste |
|
1 ks väčšia |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Umytý karfiol rozoberieme na ružičky - veľkosť podľa toho, ako komu vyhovuje. Ja som ho rozobrala na menšie, až stredne veľké. Karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a necháme max. 4 minúty variť. Po uvarení scedíme.
- 2
Na rozohriatu hlbšiu panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu masla ghee. Nasekané strúčiky cesnaku opražíme na masle a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Pór nemusí byť nakrájaný na jemno. K póru pridáme červenú papriku (alebo kápiu), nakrájanú na väčšie kocky. Pridáme scedený karfiol. Na záver pridáme na väčšie kocky nakrájanú rajčinu a dve hrste opláchnutého čerstvého špenátu. Všetku zeleninu osolíme, pridáme postupne korenia:
- 3
Korenie Garam Masala - dá sa kúpiť bežne v ázijských obchodoch, alebo vegetariánskych reštauráciách.
- 4
Ďalej pridáme karí korenie. Potom Red Curry pastu. Ja som dala asi 1 kávovú lyžičku. S pastou treba "pracovať" jemne, je pikantná. Red Curry Paste dostať kúpiť bežne v sieťach Kauflandu, Tesca, Vege pregajniach, reštauráciách aj v ázijských predajniach.
- 5
Všetko spolu restujeme, kým zeleninka nepustí šťavu. Tesne pred odstavením pridáme 200 ml smotany. Ešte pár krát dobre premiešame a odstavíme. Podávať môžeme s bulgurom, kuskusom, alebo ryžou basmati.
Tiež karfiolové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu