Karfiolové karí
Karfiolové karí

Karfiolová India fotorecept

amandi - bez fotkyamandi, 29. júna 2017
Karfiolová India (fotorecept)
Foto: amandi

V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam si recepty, skúšam korenia...

3-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  ks stredne veľký
4 veľké strúčiky
1/2 ks
1 ls (červená paprika)
2 - 3 hrste
1 ks väčšia
1 PL
podľa chuti
2 KL
1 KL
1 KL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytý karfiol rozoberieme na ružičky - veľkosť podľa toho, ako komu vyhovuje. Ja som ho rozobrala na menšie, až stredne veľké. Karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a necháme max. 4 minúty variť. Po uvarení scedíme.

  2. 2

    Na rozohriatu hlbšiu panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu masla ghee. Nasekané strúčiky cesnaku opražíme na masle a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Pór nemusí byť nakrájaný na jemno. K póru pridáme červenú papriku (alebo kápiu), nakrájanú na väčšie kocky. Pridáme scedený karfiol. Na záver pridáme na väčšie kocky nakrájanú rajčinu a dve hrste opláchnutého čerstvého špenátu. Všetku zeleninu osolíme, pridáme postupne korenia:

    Karfiolová India (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korenie Garam Masala - dá sa kúpiť bežne v ázijských obchodoch, alebo vegetariánskych reštauráciách.

    Karfiolová India (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej pridáme karí korenie. Potom Red Curry pastu. Ja som dala asi 1 kávovú lyžičku. S pastou treba "pracovať" jemne, je pikantná. Red Curry Paste dostať kúpiť bežne v sieťach Kauflandu, Tesca, Vege pregajniach, reštauráciách aj v ázijských predajniach.

    Karfiolová India (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu restujeme, kým zeleninka nepustí šťavu. Tesne pred odstavením pridáme 200 ml smotany. Ešte pár krát dobre premiešame a odstavíme. Podávať môžeme s bulgurom, kuskusom, alebo ryžou basmati.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: