Krémová pórovo-zemiaková polievka
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 9. novembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 9. novembra 2020
Foto: Richard Gerényi
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór aj so zelenou časťou, krátko restujeme. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
- 2
Potom celú zmes rozmixujeme, pridáme smotanu, dochutíme a ešte raz prevaríme. Na tanieroch môžeme polievku posypať osmaženým pórom, pokvapkať maslom, prípadne smotanou.
- 3
TIP: Ak chceme túto polievku povýšiť na sviatočnú, tak ju na tanieri namiesto póru ozdobíme šľahačkovými haluškami s cointreau – pomarančovým likérom. Pripravíme ich tak, že vyšľaháme smotanu so stužovačom a pár kvapkami likéru a potom lyžicou odoberieme do každej porcie jednu halušku.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( takúto polievku varievam, pri podávaní ju posypem opraženými slnečnicovými semienkami) !