Pórová polievka
Pórová polievka

Krémová pórovo-zemiaková polievka

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 9. novembra 2020
Krémová pórovo-zemiaková polievka
Foto: Richard Gerényi
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
300 g
50 g
450 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájaný pór aj so zelenou časťou, krátko restujeme. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.

  2. 2

    Potom celú zmes rozmixujeme, pridáme smotanu, dochutíme a ešte raz prevaríme. Na tanieroch môžeme polievku posypať osmaženým pórom, pokvapkať maslom, prípadne smotanou.

  3. 3

    TIP: Ak chceme túto polievku povýšiť na sviatočnú, tak ju na tanieri namiesto póru ozdobíme šľahačkovými haluškami s cointreau – pomarančovým likérom. Pripravíme ich tak, že vyšľaháme smotanu so stužovačom a pár kvapkami likéru a potom lyžicou odoberieme do každej porcie jednu halušku.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
To je výborná polievka, zjedia ju aj detičky, ktorým sa na tanieri nepáči zelenina :-)) ,
( takúto polievku varievam, pri podávaní ju posypem opraženými slnečnicovými semienkami) !
V neděli jsem dělala podobnou, jen jsem ještě vpašovala jednu mrkvu. Zajímavý bonus, šlehačka s pom.likérem - hmm tolik odvahy nenajdu.