Pečený baklažán s cibuľovým pyré fotorecept
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15 minút, kým nezačne púšťať vodu. Potom polovičky okoreníme, naolejujeme, posypeme plátkami cesnaku a zabalíme so stopkami z ligurčeka do alobalu.
-
2
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
-
3
Jednu cibuľu na pyré prekrojíme na štvrtiny, naolejujeme a dáme ju piecť do rúry k baklažánu do zlatohneda, zvyšok nasekáme a restujeme, potom rozmixujeme na pyré. Sušené rajčiny nasekáme na širšie rezance. Lístky ligurčeka nakrájame na jemné rezance.
- 4
Upečený baklažán opečieme na suchej panvici odrezanou plochou nadol. Baklažán podávame potretý cibuľovým pyré. Navrch uložíme lupienky z pečenej cibule a nasekané rajčiny s ligurčekom.
- 4
Diskusia k receptu