Zapečené baklažánové kolieska
Foto: mamaa
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, Zobraziť celý popisToto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie na baklažán poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chuti.
porcia
príprava
na 210 °C
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
50 g |
|
100 g (kvalitná) |
|
40 g strúhaná (prípadne iný syr) |
|
podľa chuti čerstvá |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.
-
2
Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pretlaku môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.
- 3
Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu. Dobrú chuť! :)
Tiež pečený baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
nie nieje horky