Pečený baklažán
Pečený baklažán

Zapečené baklažánové kolieska

mamaa - bez fotkymamaa, 1. júna 2018
Zapečené baklažánové kolieska
Foto: mamaa

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie na baklažán poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chuti.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

1 ks stredne veľký
50 g
100 g (kvalitná)
40 g strúhaná (prípadne iný syr)
podľa chuti čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.

    Zapečené baklažánové kolieska - obrázok 1
  2. 2

    Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pretlaku môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.

  3. 3

    Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

atulienka
Ďalšia dobrota v delenej strave. K tomu šalátik podľa chuti a je hoci večera bez výčitiek. Vďaka za nápad.
flufi
chcela by som sa spýtať,keď baklažán nenecháš "vyplakať",nie je horký?
evanaaa
@Flufi , kedysi, ešte keď som bola mladá, mama často vyprážla baklažán ( kolieska) v trojobale ale túto " módu " - nechať odstáť od soli (vyplakať), nepoznala....nikdy to nerobila a nebol horký, tak neviem.....
1x frezia