Zapečené baklažánové kolieska

mamaa - bez fotkyMamaa, Trebišov , 1. júna 2018 20:34
Ďalšie recepty »

Zapečené baklažánové kolieskaFoto: mamaa

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie na baklažán poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chuti.

1
porcia
10 min
príprava
30 min
na 210 °C

Suroviny

1 ks stredne veľký
50 g
100 g (kvalitná)
40 g strúhaná (prípadne iný syr)
podľa chuti čerstvá
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.

    Zapečené baklažánové kolieska - obrázok 1
  2. 2

    Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pretlaku môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.

  3. 3

    Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu. Dobrú chuť! :)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist