Slanina

Energia 3247 KJ
Kalórie 792,0 kcal39.6%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 85,30 g121.86%
* slanina - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je slanina

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Zapečený hlávkový šalát

Hlavné jedlá

Údenú slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a podusíme....

prazdny

Kurča s jarnou zeleninou

Kuracie mäso

Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

prazdny

Steak s fazuľovým županom a nivou

Hovädzie mäso

Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

prazdny

Farfalle s hríbikmi

Cestoviny

Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

prazdny

Brokolica s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninu s cibuľkou, ...

prazdny

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami

Bravčové mäso

Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

prazdny

Pašticada s haluškami

Hovädzie mäso

Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

prazdny

Sedliacke zemiaky

Bravčové mäso

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

prazdny

Zemiaky s tvarohom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.

prazdny

Plnené zemiakové knedle

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.

prazdny

Halušky s tvarohom

Hlavné jedlá

Zemiaky očistíme, nastrúhame a zamiešame do nich hladkú múku tak, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého hádžeme do...

prazdny

Kapustové halušky

Bravčové mäso

Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...

prazdny

Furmanské halušky

Hlavné jedlá

Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak,...

prazdny

Pstruh po slovensky

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

prazdny

Baraní guláš

Hlavné jedlá

Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

prazdny

Pečená baranina s údenou slaninou

Hlavné jedlá

Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...

prazdny

Kurča na paprike po slovensky

Kuracie mäso

Kurča umyjeme studenou vodou, utrieme a rozštvrtíme. Na panvici opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu so slaninou. Pridáme ocot a...

prazdny

Kurča po gazdovsky

Kuracie mäso

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

prazdny

Zbojnícka roláda

Hovädzie mäso

Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke

Hlavné jedlá

Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

prazdny

Gazdovský hubový guláš

Hlavné jedlá

Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Šampiňónové vežičky

Hlavné jedlá

Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

prazdny

Nepravá držková polievka

Polievky

Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou...

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

prazdny

Rybacia panvica s cukinou

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Pečený kapor s tvrdým syrom

Hlavné jedlá

Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...

prazdny

Grilované sušené slivky

Bezmäsité jedlá

Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do alkoholu, potom ich osušíme a každú zvlášť zabalíme do...

prazdny

Ratatouille po slovensky

Hlavné jedlá

Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...

prazdny

Grilovaná špargľa v slanine s barbecue omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.

prazdny

Grilované hlivy

Hlavné jedlá

Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...