6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60-120 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovičnom množstve masla. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle.
- 2
Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat.
- 3
Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 stupňov Celzia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu