porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
3 g |
|
30 g |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
4 ks |
|
|
|
200 g |
|
50 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovičnom množstve masla. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle.
- 2
Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat.
- 3
Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 stupňov Celzia.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu