Plnené kurča s hubami a pečeňou

redakcia - fotkaredakcia, 16. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
60-120 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
100 g
150 g
100 g
20 g
3 g
30 g
4 ks
200 ml
4 ks
200 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovičnom množstve masla. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle.

  2. 2

    Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky. Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat.

  3. 3

    Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu