Kurča na kapuste

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
0,5 kg
150 g
2 strúčiky
1/2 KL
 štipka
1 KL
2 ks
10 zrniečok
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a nastrúhaný muškátový oriešok. Všetky suroviny premiešame. Na umytom a osušenom kurčati uvoľníme kožu na hrudi a naplníme ho kapustou. Otvor zašijeme alebo zopneme kovovými ihlami. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Rúru vyhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Do zvyšku kapustovej plnky pridáme bobkové listy a guľôčky borievok a rozložíme ju na dno menšieho pekáča. Na kapustu uložíme kurča prsami nadol, okolo kurčaťa poukladáme osminky jablka a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 75 minút a počas pečenia kurča obraciame.

  3. 3

    Ako príloha ku kuraciemu mäsu a kapuste sa hodí zemiakové pyré ochutené postrúhaným muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia