4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
75 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a nastrúhaný muškátový oriešok. Všetky suroviny premiešame. Na umytom a osušenom kurčati uvoľníme kožu na hrudi a naplníme ho kapustou. Otvor zašijeme alebo zopneme kovovými ihlami. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- 2
Do zvyšku kapustovej plnky pridáme bobkové listy a guľôčky borievok a rozložíme ju na dno menšieho pekáča. Na kapustu uložíme kurča prsami nadol, okolo kurčaťa poukladáme osminky jablka a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 75 minút a počas pečenia kurča obraciame.
- 3
Ako príloha ku kuraciemu mäsu a kapuste sa hodí zemiakové pyré ochutené postrúhaným muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu