Zajačie stehno s gaštanmi

redakcia - fotkaredakcia, 7. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
1 PL
1 ks
2 PL
2 strúčiky
150 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme ich. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčiakový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso v základe mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  2. 2

    Počas dusenia mäso obraciame, podľa potreby dolievame vodou a vínom. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby dochutíme soľou a spolu dodusíme.

  3. 3

    Porcie mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia