4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme ich. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčiakový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso v základe mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- 2
Počas dusenia mäso obraciame, podľa potreby dolievame vodou a vínom. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby dochutíme soľou a spolu dodusíme.
- 3
Porcie mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu