porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby sa nám vytvoril kvások. Potom zmiešame s ostatnými prísadami a necháme hodinu odstáť. Kapustu postrúhame, osolíme a pretrepeme ju, aby sa objem zmenšil. Potom ju povaríme, scedíme a vytlačíme do sucha. Slaninu nakrájame, upražíme do chrumkava a vyberieme. Vo väčšej panvici rozpustíme maslo a vložíme kapustu, ktorú podusíme a občas miešame, aby sa nepripálila.
- 2
Uvarené vajíčka olúpeme, posekáme nadrobno a zmiešame spolu s kapustou, slaninou, okoreníme, osolíme a dáme vychladiť. Cesto premiesime, vyvaľkáme a vykrojíme kruhy s priemerom asi 8 cm, na ktoré dáme po kl plnky. Preložíme a uzavrieme tak, aby nám vznikli plnené kapsičky alebo pirohy. Okraje poriadne postláčame vidličkou.
- 3
Rozšľaháme vajíčko s PL teplej vody a natrieme ním pirohy. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu