Guláš z diviny

redakciaRedakcia, Bratislava, 2. októbra 2009 16:09
Ďalšie recepty »

8
porcií
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného podlievania vodou do zmäknutia.

  2. 2

    K zmäknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a vegetu. Pred dovarením pridáme rajčinový pretlak, kyslú smotanu a víno.

  3. 3

    Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky, žemľové knedle alebo varené zemiaky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist