Bažant s mäsovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 8. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 KL
200 g
2 ks
2 PL
2 ks
100 g
50 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú šunku, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a dobre vymiešame.

  2. 2

    Takto pripravenou plnkou naplníme posoleného bažanta. Potom ho obalíme slaninou a previažeme motúzom. Vložíme do pekáča s maslom a pomaly domäkka pečieme.

  3. 3

    Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame vodou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre