Morčacie prsia s karotkou

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
2 PL
100 g
150 g
100 g
250 ml
1 KL
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, spolu so slaninou nakrájame, mäso osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Na panvici zohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany.

  2. 2

    Vo výpeku opražíme cibuľu, slaninu, dáme na pekáč, vložíme do rúry a podlievame vývarom. Pečieme asi 40 minút, potom pridáme mrkvu a pečieme ešte 15 minút. Maizenu nahladko vymiešame s vínom, mäso vyberieme z pekáča, šťavu zahustíme maizenou a necháme prevrieť.

  3. 3

    Mäso nakrájame na plátky a podávame so zeleninou a ryžou.

Diskusia k receptu