Holandské zemiaky

rioha - bez fotkyrioha, 19. októbra 2009

skvelé jedlo, ktoré chutí aj za studena....čo znamená,že máte navarené aj na druhý deň!

90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 250 ml
1
1
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Približne 1 kg rovnako veľkých zemiakov treba uvariť v šupke. Po vychladnutí zemiaky pozdĺžne rozkrojiť (nešúpať!) a vydlabať. Vydlabané zemiaky poslúžia ako "misky", ktoré sa naplnia zmesou.

  2. 2

    Zmes pozostáva z uvarenej zemiakovej dužiny, ktorú sme získali vydlabaním zemiakov, do ktorej pridáme približne 1 lyžicu masla. Maslo nám poslúži na zjemnenie a spojenie zemiakovej zmesi. Množstvo masla je len orientačné, možno ho pridať viac - v prípade potreby. Ak vymiešame zemiaky s maslom, možme pridať 2x 250ml kyslej smotany, následne pridáme sterilizované šampióny a kukuricu. Ochutíme podľa chuti soľou a mletým čiernym korením

  3. 3

    Pripravenou zmesou postupne naplníme vydlabané zemiaky, ktoré sme predtým poukladali sa vymastený plech. Na každý naplnený zemiak položíme 1 plátok ľubovolného plátkového syra a navrch položíme ešte kúsok oravskej slaniny. Zemiaky dáme zapiecť asi na pol hodinu, kým sa neroztopí syr a neopečie slanina.

Diskusia k receptu

fanynka83
taketo volaco som po prvy krat jedla pred niekolkymi rokmi a musim povedat ze vecsi uspech to malo u mojej maminy ale inak je to skutocne velmi dobre... :)
rioha
ja keď sa do toho pustím,vždy to dopadne zle!!! :-))